Schrijfster: Esther Verhoef
Titel: De Kraamhulp
Verschijningsdatum (1e druk): 2014
Genre: Literaire Thriller
Pagina’s: 328
Uitgever boek: Anthos (Ambo/Anthos)

Esther Verhoef (’s-Hertogenbosch, 1968) is een veelzijdige Nederlandse schrijfster. Haar eerste publicaties waren columns in het blad Flair (1989). En tussen 1995 en 2005 schreef zij tientallen boeken over huisdieren. Maar vandaag de dag is ze voornamelijk bekend van thrillers. Ook schrijft zij, samen met haar man Berry Verhoef, onder het pseudoniem Escobar. Inmiddels is het boek Rendez-Vous verfilmd, maar ook de rechten De Kraamhulp zijn verkocht aan producent Eyeworks. En daarbij kunnen we naast Rendez-Vous binnenkort ook de Kraamhulp bewonderen op het witte doek.

Verhaallijn
In dit boek staan drie vrouwen centraal. Didi, een kersverse moeder in de eerste week na de geboorte van haar dochtertje. Hennequin, de kraamverzorgster die in de kraamweek bij Didi is. En Miriam, een politieagente die de dood van haar broer probeert te verwerken en de verklaren.
Voor Miriam is het overduidelijk dat Hennequin, tevens ook de weduwe van haar broer Bas, iets te maken heeft met de dood van Bas. Per dag, voor tien dagen lang, wordt de kraamweek beschreven en daarnaast ook de zoektocht van Miriam in het verleden van Hennequin. En dit terwijl Hennequin haar eigen ding doet als kraamverzorgster bij Didi, Oscar en de kleine Indy.

Mijn Mening
Toen ik thuis kwam met dit boek uit de bibliotheek vroeg mijn vriend waarom ik in vredesnaam dit boek ging lezen terwijl ik richting het hoogtepunt van mijn zwangerschap zou gaan. Ik houd wel van een uitdaging, maar ik ben daarentegen ook nuchter genoeg om te beseffen dat dit maar een verhaal is die in iemands anders hoofd is ontstaan.
Ondanks dat ik de nuchterheid zelve ben, vond ik het toch een spannend boek. Een mooi geschreven verhaal die de nieuwsgierigheid in mij aanwakkerde en waardoor ik graag verder wilde lezen. De één zegt dat het eind van het verhaal zeer voorspelbaar was, maar zo zag ik het niet. Voor mij was het toch een eind die verrassend te noemen was. Persoonlijk vond ik de karakters zeer goed tot leven komen. De onzekerheid van Didi, de vastberadenheid van Miriam en zelfs de wraakzuchtigheid van Hennequin was uiteindelijk heel realistisch en voelbaar.
Mooi vind ik dat je in eerste instantie niks over Hennequin weet en naarmate je de bladzijdes omdraait je stukje bij beetje meer te weten komt over de werkelijke persoon achter Hennequin. Dat maakt het boek ook spannend en zorgde ervoor dat ik tot het eind nieuwsgierig en geboeid bleef.

Mijn persoonlijke rating:

 

 

 

 

 

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *