Voor degene die mij op Instagram volgen zullen het misschien wel gemerkt hebben: ik ben helemaal in mijn nopjes.
Binnenkort ben ik twee keer het land uit. Ik verlaat het prachtige Nederland, en ruil deze in voor een weekend in Berlijn en vervolgens vertoef ik kort daarna nog een week in Rome. Voor beide zijn de reserveringen inmiddels de deur uit.
Ik ben al druk bezig met de voorpret. Van mijn schoonouders heb ik een leuke en informatieve boek gehad over de wereldstad Berlijn. Ook heb ik inmiddels nog twee informatieve boekjes aangeschaft over Rome en Berlijn.
Van Berlijn ben ik nu al inmiddels een lijst aan het creëren met bezienswaardigheden en activiteiten die ik graag zou willen bekijken en doen.
Bij voorbaat kan ik nu al zeggen dat alle punten op het lijstje onmogelijk in één weekend gestopt kunnen worden en dat maakt het weer mogelijk om een reden te geven voor een volgende bezoek aan deze stad.
Waarom hebben we nu eigenlijk gekozen voor zo’n wereldstad als Berlijn? Globaal kan ik je daar wel iets over vertellen.

Culinair

Met de veelzijdige culinaire tentjes in Berlijn kun je heel wat weekendjes vertoeven zonder je er ook maar te vervelen. Een hapje eten kan makkelijk in Berlijn. In mijn zoektocht naar betaalbare en smakelijke restaurants in Berlijn puilde het internet bijna uit van de hoeveelheid keuze die er is. Ook kun je daarna gelijk doorrollen naar één van de vele bars die Berlijn rijk is.

Historie

De geschiedenis van Berlijn gaat terug tot aan 1230, sinds die tijd wordt er vermeldingen gedaan over de samenvoeging tussen Berlin en Cöln. Het waren namelijk de twee graven Johan I en Otto III die dus rond 1230 die de twee steden samenvoegden tot de stad Berlijn-Cölln.
In 1307 besluiten ze samen verder te gaan als één stad. Daarna zijn er nog zoveel dingen in de geschiedenis gebeurt. En dat intrigeert mij. Met name de Tweede Wereldoorlog is voor mij een interessant onderwerp. En inmiddels kan je hier veel over terug vinden in deze grote stad.

Architectuur

Berlijn heeft vele mooie gebouwen die zeker eens de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier speelt bij mij ook weer de interesse van geschiedenis, want bijvoorbeeld de wijk Nikolaiviertel is de oudste wijk van Berlijn en veel details uit 1237 zijn nog behouden. Verder is er nog de Berlijnse muur, de Rijksdag en de Branderburgse Poort. Allemaal gebouwen met mooi verhaal uit de geschiedenis.

Inmiddels heb ik verschillende leuke dingen op mijn lijstjes staan, van historische gebouwen en betaalbare restaurantjes.
Het uitpluizen en het plannen vergroot voor mij de enthousiasme. Heb jij nog leuke tips? Leuke, smakelijke eettentjes, of een leuk museum die de moeite waard is om te bezoeken? Ik hoor het graag van je!

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *