Afgelopen zaterdag heb ik even een moment kunnen vinden om op de scooter naar de stad te gaan. Hier was een boekenmarkt te vinden op de Lieve Vrouwkerkhof onder toeziend oog van “de Lange Jan.” Ongegeneerd snuffelen tussen een verzameling van allerlei uiteenlopende boeken. Kinderboeken, romans, thrillers. Boeken over geschiedenis, cultuur of over de stad Amersfoort. Kookboeken en stripboeken. Noem het maar op. Er was van alles te vinden. Ik heb rustig rondgelopen en bij voorbaat kon ik al zeggen dat ik de afspraak die ik aan het begin van het jaar met mijzelf gemaakt heb, zou verbreken. Ik had mijzelf toestemming gegeven om op deze dag enkele boeken mee naar huis mocht nemen. Mits ik boeken tegen zou komen die mij aanspreken.

En dit gebeurde ook. Ik zag ontzettend veel leuke kinderboeken. Maar vooral van de muis Geronimo Stilton, de Fantasiaboeken, waren voor mij erg verleidelijk om mee te nemen. Maar ik ben weer zo’n type, dat als ik één boek uit een reeks heb dat ik graag de complete serie wil hebben. En van de Fantasieboeken zijn er al 11 delen verschenen. Om verder maar de zwijgen over de andere reeksen over Geronimo Stilton. Dus deze heb ik maar even links laten liggen.

Toen kwam ik bij een kraam waar veel (tweedehands) boeken lagen die mij wel aanspraken. Daar heb ik ook wel even uitgebreid staan rondsnuffelen. Veel boeken van Nederlandse schrijvers, thrillers en boeken over de Tweede Wereldoorlog lagen hier mij reikhalzend aan te kijken. In de hoop meegenomen te worden om gelezen te worden.
Zo heb ik uiteindelijk maar weer 3 boeken meegenomen voor een leuke prijs van €16,-.

Jan & Sanne Terlouw – De Blauwe Tweeling
De bekende kinderboeken schrijver Jan Terlouw, bekend van o.a. Pjotr, Koning van Katoren en Oorlogswinter, schrijft ook geregeld samen met zijn dochter Sanne Terlouw. In dit geval hebben ze samen de thriller De Blauwe Tweeling geschreven, het vierde deel uit de reeks over het speurdersduo Reders & Reders.
Helaas kwam ik hier pas achter toen ik thuis kwam. Dit is weer een typisch gevalletje: eenmaal één boek uit een reeks of serie, het liefst alle boeken uit een reeks of serie. Maar eerst kijken of deze reeks mij gaat bevallen.

Jenna Blum – Het familieportret
Dit boek, gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, spreekt mij zeker aan. Jenna Blum schrijft in dit boek over Trudy en haar zoektocht naar de waarheid over haar moeders verleden.

Esther Verhoef – Lieve Mama
Kort geleden las ik al het boek de Kraamhulp van Esther Verhoef. Omdat ik dit een enorm fijn boek vond om te lezen, sloeg ik aan het snuffelen om meer boeken van deze schrijfster te ontdekken. Toen kwam mij Lieve Mama onder ogen. Ik las hier veel lovende recensies over. Het schijnt een fijne thriller te zijn over een gezin met drie tieners. En na inmiddels de Kraamhulp te hebben gelezen ga ik er toch wel vanuit dat ook dit boek weer een fijne Esther Verhoef boek zal zijn.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *