Al twee jaar stel ik mijzelf een doel met het behalen van het uitlezen van een bepaald aantal boeken in een jaar tijd.
Vorig jaar had ik mijzelf het doel gesteld om tien boeken uit lezen, maar dat is op één boek na niet gelukt. Hierdoor wist ik dat ik met wat meer moeite echt wel tien boeken kon behalen, dus heb ik de lat voor afgelopen jaar wat hoger gelegd en de eindstreep met 5 boeken verhoogd. Heb ik dit jaar mijn einddoel van 15 uitgelezen boeken kunnen halen?
Nou daar zal ik heel eerlijk over zijn: nee.
Mijn bereikte aantal boeken is blijven steken op 10 boeken, dit is gelukkig weer één meer dan 2015.

De challenge in 2017
In 2017 kies ik er ook weer voor om deze uitdaging aan te gaan. Puur om mijzelf steeds weer te overtreffen, om mijzelf uit te dagen om meer te lezen.
Ik kies ervoor om in 2017 17 boeken op de lijst te zetten als uitdaging.
Mij zal het niet zo zeer gaan om deze uitdaging te behalen, maar meer om mijzelf uit te dagen meer te lezen. Want er zijn zoveel leuke boeken die het verdienen om gelezen te worden.
Mijn nog-te-lezen-lijst is behoorlijk lang aan het worden.
Naast de gebruikelijke boeken die ik hier thuis in mijn boekenkast heb verzameld, is mijn nog-te-lezen-lijstje verder uitgebreid.
Naast de trilogie van Stieg Larsson, die ik nog steeds wil lezen, is daarbij ook het vierde deel die onlangs is uitgekomen op mijn lijstje terecht gekomen.

Ook de Dochter van Toragh, die in oktober 2015 is uitgekomen, kan ik nog steeds niet van mijn lijstje afhalen. Tisa Pescar, één van mijn favoriete schrijfsters, komt overigens binnenkort met een vijfde deel van Maanmysteries. En die kan ik uiteraard niet ongelezen laten! Want na alle eerdere delen al gelezen te hebben, moet dit vijfde natuurlijk niet ontbreken.

Inmiddels staan er in mijn boekenkast ook nog eens twee boeken van Dan Brown. Een dikke pil, een omnibus om precies te zijn; Het Juvenalis Dilemma en De Delta Deceptie. Ook de Da Vinci Code staart mij nog steeds aan vanuit mijn boekenkast, en smacht ernaar om gelezen te worden.

De kattenboeken, zoals de Wereld volgens Bob, het vervolg van Bob de Straatkat en Billy de kat, Redder in Nood, die ik onlangs heb aangeschaft, zullen hopelijk in 2017 ook gelezen gaan worden. Ook heb ik vernomen dat Kat over de Vloer van Rachel Wells ook een bijzonder mooi boek is.En daarbij ben ik tot de ontdekking gekomen dat van Rachel Wells nog een ander deel is; Kat over de Drempel. Kortom, ook in de categorie katten is genoeg te lezen.

Zoveel boeken die ik nog zou willen lezen. Maar ik besef dat er in de loop der tijd toch steeds een onverwachte boek tussendoor zal komen. Ik heb met mijzelf afgesproken om in ieder geval geen boeken meer te kopen. En eerst mijzelf maar eens te verdiepen in de boeken die ik nog in mijn kast heb staan en ik wil toch ook echt vaker gebruik maken van mijn bibliotheekpasje.
Dat is trouwens één van de vele stappen in het minimaliseren van spullen in dit huis.

Heb jij nog plannen om bepaalde boeken te lezen binnenkort? Welke boeken zijn dit en waarom?

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *