Schrijver: Gwen Cooper
Titel boek: Wonderkat
Orginele titel: Homer’s Odyssey
Verschijningsdatum (1e druk): 2009
Genre: Literaire non-fictie
Pagina’s: 302
Uitgever boek: Sijthoff

Verhaallijn

Gwen Cooper, de schrijfster van dit boek, begint het verhaal met een verbroken relatie en woont tijdelijk met haar twee katten bij een vriendin in. Ze krijgt een telefoontje van een bevriende dierenarts met de vraag of ze een blinde kitten wil adopteren. Sceptisch en met de gedachten toch nee te zeggen, want ze zat immers al in een minder gunstige situatie, ging ze toch even kijken. Maar opslag is ze verliefd. Homerus, zoals zij hem noemt, komt bij haar wonen samen met haar twee andere katten Vashti en Scarlett. Na meerdere verhuizingen, carrière veranderingen komt Gwen samen met haar katten in New York terecht, zo vlak voor de aanslagen op het World Trade Centre.
En uiteindelijk vind Gwen de liefde van haar leven en dan is het nog een hele opgave om Gwens katten en haar liefde aan elkaar te laten wennen.

Mijn mening
Een mooie verhaal met voor mij een moeilijke start. Lastig kwam ik in het verhaal en even was ik bang dat het zo’n langdradig verhaallijn zou worden. Maar gelukkig kwam daar wel verandering in. Het werd voor mij een aandoenlijk verhaal waarbij de liefde en de zorgen voor een huisdier goed naar voren komen.
Maar naast de zorg voor de blinde Homerus en zijn twee metgezellen zie je bij Gwen ook een persoonlijke strijd en ontwikkeling.
Mooi om te lezen hoe het verhaal zich zo ontwikkelt. Een boek om te lezen als je dol bent op dieren in de hoofdrol.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *