Eindelijk is hij dan af. Dit maal heb ik geen kwast in de hand genomen, maar heb ik alles laten doen. Het is toch wel een luxe om een schilder in huis te hebben.
Vriendlief heeft de taak op zich genomen om de kledingkast helemaal klaar te maken voor de babykamer. Zo is nu alles zo goed als af. De gordijnen hangen, heel mooi ingekort door mijn lieve moeder. Het bedje is opgemaakt en her en der is de kamer aangekleed met knuffels en andere babyspullen.
De dag dat we de kleine man in onze armen mogen houden komt steeds dichterbij.

Het nadeel van zo’n DIY-project uit handen geven, is dat je er niet met je snufferd boven op staat. Dus een echte uitgebreide omschrijving van producten en prijzen kan ik je niet geven. Voornamelijk omdat vriendlief dit maal producten van zijn werk heeft gebruikt. Maar ik kan je natuurlijk wel een indicatie geven.
De producten voor deze indicatie zijn gebaseerd op de prijzen en hoeveelheden van de Gamma. Dit omdat ik van deze producten ook gebruik heb gemaakt bij het nachtkastjes project en er met ervaring over kan spreken. Voor mij waren deze producten goed genoeg en ik kon er fijn mee werken.
Natuurlijk kan je zelf bepalen wat voor producten je gebruikt. Ikzelf heb bijvoorbeeld geen ervaring met verfspullen van de Action Maar als jij weet dat je daar ook prima mee kan werken, dan is dat natuurlijk ook een optie. Of je hebt/wilt wat meer geld besteden aan verfspullen, dan kan dat natuurlijk ook. Wees vrij in je keuze.

Ik geef je alleen een richtlijn wat betreft de mogelijkheden.
Wij hadden ook het voordeel dat deze kledingkast al in het bezit was van mijn vriend. Toen hij op zichzelf ging wonen, heeft hij de kast destijds gekregen van iemand die de kast niet meer wilde. En zodoende had hij een stevige kledingkast zonder er ook maar één cent voor hoeven neer te leggen. Vandaar dat er geen kosten zijn verrekend in het overzicht voor de kledingkast.

Hoe kan je het beste een kledingkast schilderen?
Bij het opknappen van deze kledingkast zijn de volgende stappen gedaan voor het resultaat dat je op de foto’s zult zien.
• De kast is van top tot teen helemaal schoongemaakt met warm water met allesreiniger erin en een sponsje.
• Vervolgens is de kast geheel gescheurd met P120 schuurpapier.
• Er is toen begonnen met de kast in de grondverf te schilderen. Dit is twee keer gebeurd. Voordat de tweede laag erop geschilderd werd heeft de kast eerst staan drogen.
• Nadat de grondverf is gedroogd, is de kledingkast met lakverf afgeschilderd.
Bij beide verfsoorten (de grondverf en de aflakverf) is er verf op waterbasis gebruikt. Ook moet je dan opletten dat de kwasten en de lakrollers geschikt zijn voor dit type verf. Dit staat dan vermeldt op de verpakking van de lakrollers/kwasten.
• And last but not least zijn de handvatten erop gezet.

Indicatie prijzen
Nogmaals wil ik er duidelijk je duidelijk maken dat onderstaande lijst een indicatie is. Dit keer zijn er andere verfproducten gebruikt dan de spullen van de Gamma. Maar omdat ik je toch een beeld wil geven van wat het nu ongeveer kan kosten, heb ik de spullen van de Gamma als voorbeeld gebruikt.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *