Eind 2016 heb ik een idee opgedaan en ben ik aan de slag gegaan. De Memory Jar was geboren. Door alle veranderingen in mijn privéleven en dit in combinatie met een inspiratieburn-out, heb ik hier nooit verder een artikel aan gewijd. Nu we in het nieuwe jaar zitten en de pot voor mij doen toch wel rijkelijk is gevuld, vond ik dit een mooi moment om er toch iets over te vertellen.

Wat is een Memory Jar?
Precies wat de naam van deze pot zal doen vermoeden, een herinneringspot.
Een verzameling van herinneringen. In mijn geval is de pot, naast herinneringen, ook gevuld met positieve gedachten, gevoelens, woorden en andere mooie toestanden.
Iets waardoor een glimlach weer op je gezicht verschijnt bij het lezen van dat ene momentopname.

Wat heb je nodig voor een Memory Jar?
Niet veel eigenlijk. En het geluk dat er zoiets bestaat als de Action waar alle attributen gewoon in één winkel zijn te vinden.
Je kan het zelfs heel simpel houden:

  • Een pot, doos of blik
  • Notitieblok
  • Pen
  • En eventueel decoratie voor de de pot, doos of blik.

Ikzelf heb ook nog een lijmpistool gebruikt, maar je kan het zo gek maken als jezelf wil.
Bij de versiering kan je helemaal losgaan, maar houd het persoonlijk. Het is jouw herinneringspot en niet die van een ander. Houd jij niet van al die toestanden? Laat dan lekker weg, uiteindelijk gaat het toch om de inhoud.

En wat vind ik er nu van?
So awesome! Zo, ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Geen twijfel over mogelijk. Zo nu en dan moet ik mij er wel toe zetten om werkelijk iets te noteren en deze herinneringen te verzamelen in de Memory Jar. Echt genieten van het moment zelf vind ik nog steeds het belangrijkste.
Maar als ik enkele notities dan weer terug lees, denk ik: Oh ja! En glimlach ik weer even bij de woorden die ik destijds heb opgeschreven.

Liefs,
Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *