Afgelopen weekend, 12 t/m 14 september 2016, was dit leuke en sfeervolle festival voor het eerst in Amersfoort. Heerlijke biertjes en wijntjes passeerden de revue en ook waren er heerlijke foordtrucks te vinden.
Op het terrein, een park naast het stadhuis van Amersfoort, was er in een prachtige setting dit fijne festival neergezet.

Wijn & bier & Foodtrucks
Dit festival draait in feite om bier en wijn. Er waren verschillende soorten tentjes die omgetoverd waren tot bar. Hier werden ruim 80 soorten bier en meer dan 30 soorten wijn geschonken.
Ook was er gelegenheid tot proeverijen. Henri Bloem verzorgde de wijnproeverijen en Proo,st proeflokaal verzorgde de proeverijen met speciaal bier.
Ook stonden er verschillende kraampjes die heerlijke dingen serveerde, van Kibbeling, mosselen en oesters tot aan kaasplankjes, broodjes vlees en andere lekkernijnen

Muziek
Op dit festival werd er ook voor goede muziek gezorgd. Verschillende Dj’s en bandjes vertoonden hun muzikale kunsten. En dat bleef niet onopgemerkt door de mensen die soms enthousiast mee swingde op de beat.

Spraakmakers
Op dit festival liepen er verschillende mensen rond, de zogeheten spraakmakers. Van chille massages tot poëtische kopstoten, toekomstvoorspellers, tapdansers en grappenmakers met serenades en sterke verhalen.
Je kon deze spraakmaker bestellen door je tafelnummer te sms’en naar het mobiele nummer van Kannen & Kruiken. En dan verschijnt er iemand die zijn kunsten zal vertonen.

Entreeglas
Voor een hardplasticglas betaalde je bij je eerste drankje 1 munt. Bij het bestellen van een nieuw drankje krijg je gewoon een schoon glas. Zonder extra toeslag van een muntje. Zo wordt er bij gedragen aan een schoonmilieu. Het glas wordt bij inleveren gewoon weer hergebruikt.

Het was er gezellig vol en erg goed geregeld. We hebben hier veel langer gezeten dan gepland.
Heb je deze editie gemist? Don’t worry. Kannen & Kruiken doet ook Maastricht aan.

Kannen & Kruiken Maastricht
Donderdag 22 september tot en met zondag 25 september 2016.
Bezoek hun site voor meer informatie.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *