Foodfestvals komen als paddenstoelen uit de grond zetten. En dat is niet zo verwonderlijk gezien de populariteit van dit soort festivals. In een ontspannen sfeer wat eten, drinken en genieten van muziek. En met name de ruime keuze aan eten is erg in trek.

Amersfoort KOOKT, wat is dat?

img_5915.jpgNederland KOOKT organiseert in verschillende plaatsen in Nederland deze foodfestivals. Verschillende foodtrucks, muziek en drankjes zorgen voor een gezellig sfeer.
In 2015 werd Nederland KOOKT voor het eerste georganiseerd in Amsterdam bij de NDSM-werf.
En dit jaar verovert het foodfestival de rest van Nederland met verschillende edities.

Locatie in Amersfoort

Amersfoort KOOKT vond van 15 t/m 17 juli plaatst bij De Nieuwe Stad. Een stad in een stad; een terrein waar verschillende ondernemingen, zoals Het Lokaal en Fluor, samenkomen. Een mooie plek voor een festival zoals Amersfoort KOOKT.
Een nieuwe ontdekking is voor mij toch wel Het Lokaal, daar waar verse en mooie streekproducten worden aangeboden in de vorm van een supermarkt en het Proeflokaal, waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en themadiners.
Mooie producten die gewoon uit de omgeving van maximaal 50 kilometer komen en hier in Het Lokaal worden aangeboden.

Mening

Amersfoort KOOKT is ruim opgezet op een mooie locatie. Een mooi sfeertje en kwalitatief goede foodtrucks zorgen voor een geslaagde dagje uit. Zeker een keer de moeite waard om eens te bezoeken. Voor Amersfoort was het zeker een succes. Maar ik geloof dat het in andere steden net zo zal aanslaan als hier in Amersfoort. Natuurlijk moet je wel even wat geld op zak hebben voor zo’n dagje uit. Hier in Amersfoort waren we voor twee biertjes, drie wijntjes, twee broodjes hamburgers, twee bolletjes ijs op een hoorntje en een bakje yoghurtijs al €50,- kwijt, maar de entree daar en tegen was weer helemaal gratis.

Edities

De edities van Almere, Tilburg en Amersfoort zijn inmiddels achter de rug.
Heb je nog wel belangstelling in Nederland KOOKT? In de volgde steden vindt er nog een Nederland KOOKT plaats:

Amsterdam NDSM-werf 4 t/m 7 augustus 2016
Nijmegen, Goffertpark 11 t/m 14 augustus 2016
Eindhoven, Strijp-s 26 t/m 28 augustus 2016
Utrecht, Park Transwijk 9 t/m 11 september 2016

Voor meer informatie kan je terecht op nederland-kookt.nl

Impressie Amersfoort KOOKT 17 juli 2016:

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *