De babykamer is af en helemaal ingericht naar onze smaak. En we zijn er toch een partij trots op. Met zeer grote tevredenheid wil ik je meenemen naar onze babykamer en een kleine rondleiding geven door het paleisje van ons aanstaande prinsje.

We hebben gekozen voor een rustige inrichting, niet teveel kleur of poespas. We hebben gekozen voor lichte kleuren en door minimale variatie is er een rustige uitstraling in de kamer ontstaan. Alle meubels in de kamer zijn tweedehands aangeschaft en indien nodig opgeknapt.
De commode en het bedje waren al netjes opgeknapt door de mensen die het verkochten. Zij beheren een mooie winkel waar meubels een tweede kans krijgen. Mooie opgeknapte spullen konden er weer even tegen aan en weer een nieuwe ronde mee.
De commodeplank, geheel tegendraads hangt deze niet boven de commode, hebben we ook mooi bijpassend kunnen aanschaffen via Marktplaats. Alleen een likje verf was nodig zodat de witte kleur weer wat frisser werd.

In één van mijn vorige blogs heb je kunnen lezen dat de kledingkast al geruime tijd in ons bezit is, maar dat die gewoon even een opknapbeurt nodig had. En zo paste die, in combinatie met een likje verf en de juiste handvatten, bij de rest van de inrichting.
De rieten mand stond al tijden in onze woonkamer en fungeerde als opslag voor mijn LP’s, maar deze hebben een andere plek gekregen en daardoor werd deze mand toch een beetje overbodig in de woonkamer. En daardoor kwam deze terecht in de babykamer, als mooie opbergplek voor speelgoed en knuffels.
Het rekje met de spiegel was al in ons bezit, maar net zoals de rieten mand, overbodig geworden in onze woonkamer. Hij moest gewoon plaats maken voor de box. Een mooie box die eveneens tweede hands is aangeschaft via Marktplaats.
Natuurlijk konden we het ook niet laten om wat nieuwe dingen aan te schaffen. Ondanks de mooie meubels, waar we zeer tevreden mee zijn, vonden we het ook leuk om iets aan te schaffen wat nog niet eerder in gebruik is geweest. Enkele kleertjes, knuffels, schilderijtjes, dekentjes en de gordijnen zijn toch nieuw in deze babykamer.
Het is mooi om te zien dat zo’n 80% van deze babykamer toch hergebruikt is, en dat terwijl het er toch zo mooi uitziet. Tweede hands hoeft niet perse afgedankt te zijn en vaak kan er zelfs nog een ronde mee.

Nieuwsgierig geworden naar hoe de babykamer eruit ziet? Kijk gezellig mee naar de foto’s.

Corine

2 thoughts on “Fotoreportage | De babykamer”

  1. Hoi Corine,
    Wat ziet het er leuk uit. Succes met de laatste loodjes.
    Onthoud… je kan het!( betreft de bevalling)

    Groetjes Annika en de rest ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *