Vaak wordt er bij de aanschaf van een nieuw product gezocht tussen al die massaproducties die net van de machineband af komen rollen. Nieuw, nieuwer, nieuwst. Terwijl er al zoveel goede producten in omloop zijn. Maar vaak niet opvallen wegens een stoffig imago.
De kringloop of Marktplaats bieden vaak mooie producten die vaak gewoon nog een ronde mee kunnen.
In Kringlooppareltjes zal ik deze parels aan jullie laten zien. Want ik vind het een uitdaging om eerst te kijken in het tweedehands circuit of ik iets passends kan vinden dat een toegevoegde waarde kan bieden aan mijn leven.

22 juni 2016
Amersfoort & Soesterberg

Ik begon mijn zoektocht bij Soesterberg. Ik had weer een kolder in mijn kop; nieuwe kleding en dan met name wat nieuwe broeken scoren.
Maar je raadt het denk ik al: ik ben met leuke dingen thuis gekomen, maar geen daarvan was gerelateerd aan kleding.
Ik begon in Soesterberg. Ondanks de grootte van deze winkel ben ik met niks weer naar buiten gelopen. Veel mooie spullen, dat zeker. In dit geval stonden er zelfs veel nieuwe banken, tafels en stoelen. Maar niet mijn smaak en het stond op dat moment niet hoog op mijn prioriteitenlijstje.
In Amersfoort had ik wat meer geluk. Ondanks de vele kleding die ik heb gepast, was er geen enkele die mij goed zat.
Maar wel had ik wat anders gescoord. Ik kan mijn kast weer voller maken met een mok van beertje Paddington. Een lichte adoratie kan ik het wel noemen nu er inmiddels drie mokken in de kast staan van Paddington.
Ook heb ik de boekenkast weer even gespekt. Drie boeken kan ik erbij optellen. Carry Slee met Confetti Conflict, Evert Hartman met de Vloek van Polyfemos (de avonturen van Odysseus) en omdat ik gek ben op sprookjes kon ik het niet laten om een mooi sprookjesboek mee te nemen. In het grote sprookjesboek staan o.a. de verhalen van Grimm, Andersen en Perrault.
Ook twee opbergdoosjes zijn er mee naar huis gegaan. Ik heb altijd veel rommel in mijn tas en ik vond dit een mooie uitkomst om al die rommel toch een beetje te kunnen ordenen.
En voor €8,- heb ik weer wat leuks in huis. Shoppen hoeft dus niet bakken met geld te kosten.

Corine

2 thoughts on “Kringlooppareltjes #2 | Echte pareltjes verdienen een tweede kans”

  1. Je hebt groot gelijk, ik heb de leukste dingen tweedehands. Mijn favo ding is tot nu toe een rood met witte stippen wekker, perfect passend bij mij interieur.

    1. Tweede hands spullen zijn dan toch net iets specialer dan wanneer het nieuw is. Dat maakt het extra leuk, vind ik. En zo’n aankoop vind je vaak dan ook nergens anders weer, dus heel erg uniek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *