Zo af en toe speelt het op; opruimwoede. Zo heb ik laatst hier thuis de gangkast eens netjes opgeruimd en dat was ook echt even nodig. Want wat ik daar allemaal tegenkwam. Ik heb gelijk kritisch gekeken naar alles wat er stond. Gebruik ik het nog? Of kan ik er iemand anders gelukkig mee maken?
En daardoor ging er toch weer aardig wat richting de kringloop.

Gelijk maak ik van de gelegenheid gebruik om na de afgifte van de spullen even te kijken wat andere mensen gebracht hebben.
En natuurlijk verliet ik het gebouw niet met lege handen.

Zaterdag, 12 november 2016
Amersfoort


De kringloop aan de Zwaaikom in Amersfoort zit in een mooi groot pand. Veel verschillende afdelingen met veel keus aan mooie en soms ook minder mooie spullen. Deze kringloop heeft een mooie boekenafdeling.
En dit keer heb ik gekozen om eens te duiken in de kinderboeken afdeling.
Ondanks dat ik al veel jeugdboeken in bezit heb, de meeste nog uit mijn eigen jeugd. Maar ik vond en ik vind nog steeds dat, met het oog op het wondertje dat we in april mogen verwachten, dat er nog wel wat bij kan.
Om te beginnen met de wat simpele boekjes. Daarnaast kwam ik de filmeditie van Koning van Katoren van Jan Terlouw tegen. Een vernieuwde editie naar aanleiding van de film die in 2012 is verschenen. Met daarbij mooie gekleurde foto’s van de film.
Ik ben stiekem gek op beertje paddington en heel toevallig kwam ik het boek de Avonturen van beertje Paddington deel 2 tegen. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Maar deel 2, daar moet dan ook een deel 1 van zijn. Want deze neuroot heeft een onvoldaan gevoel als deel 1 ook niet mee naar huis gaat. En na goed zoeken en met wat geluk kwam deel 1 ook boven water.
Inmiddels ben ik er ook achter gekomen dat er een deel 3 bestaat. In het nieuwe jaar maar eens even zoeken naar dit derde deel van beertje Paddington.
December, de periode van Sinterklaas en Kerst. Een mooi boek voor deze periode is dan ook het twee in één boek Het verhalenboek voor Sinterklaas en Kerstmis. De verhalen worden ondersteunt door mooie illustraties.

In totaal 12 boeken, verschillend van jeugdliteratuur tot het simpele mijn eerste woorden boekjes. En dit voor maar €11,10.
Dus ik heb maar weer mooi gescoord, want al dat kinderspul is al duur genoeg.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *