Enkele weken terug heb ik nog even rond kunnen snuffelen in een kringloopwinkel hier in Amersfoort.
Ik was nog op zoek naar een nieuwe outfit in verband met een trouwerij begin juli. Omdat mijn huidige party-outfits niet geheel passend zijn, zocht ik naar iets wat ik (tijdelijk) zou kunnen gebruiken voor een leuk feestje.
Ik ben van mening dat hergebruik van materialen in welke vorm dan ook, een bijdrage kunnen leveren in een wereld waar er al zoveel ongebruikte zooi aanwezig is. Weggooien is zonde. Zeker als je iemand anders er nog gelukkig mee kan maken.

5 kledingstukken

Donderdag, 6 juli 2017
Amersfoort
Wat heb ik dit keer precies kunnen scoren? Dat kan ik je vertellen. Om te beginnen heb ik weer flink wat kleding mee naar huis kunnen nemen.
Ik vond het wel weer even leuk, zo 2,5 maand na de bevalling, eens wat anders in mijn kleding kast te hebben. In de periode van de zwangerschap heb ik alleen wat zwangerschapsbroeken gekocht. Blousejes, shirtjes en andere soorten bovenkleding vielen bij sommige te klein waardoor ik ze even niet meer droeg. En de overige kledingstukken vielen juist hartstikke leuk. Ik ben wat dat betreft een krent dat ik geen of weinig geld aan kleding wil uitgeven die ik toch maar een korte periode van mijn leven draag. Toch die Hollandse mentaliteit die even boven komt drijven.
Nu vond ik het weer even een leuke gelegenheid om weer wat variatie in mijn kleding te brengen.
Ik heb een broek gekocht en daarbij nog 4 blousejes en shirtjes. Voorlopig ben ik weer even voorzien en kan ik weer even afwisseling brengen in mijn kledingstijl.
En omdat mijn zwangere nageboorte-buik niet als sneeuw voor de zon zal verdwijnen, heb ik voornamelijk ook leuke shirtjes gekocht die mijn buik een beetje kunnen camoufleren.
En de broek heb ik heel leuk kunnen combineren met een blouseje die ik ook bij de kringloop heb gekocht. En zodoende had ik toch nog een leuke outfit om aan te kunnen trekken op het huwelijk van begin vorige maand.

Stiekem liep ik ook eens langs de kinderafdeling, toen ik terecht kwam bij de kinderboeken. Daar heb ik toch maar 5 boeken uitgezocht. Olivier kan dan nog bijlange na niet lezen. Maar ik vind het belangrijk al wel voldoende boeken in huis te hebben. Of Olivier lezen nou leuk ga vinden of niet, hij heeft in ieder geval keuze genoeg om een leuk boek te kunnen uitzoeken. En voor de wat jongere Olivier heb ik ook nog een leuk voorleesboek gekocht; de Avonturen van Roderik. Hierin staan 365 verhaaltjes, leuk om voor te lezen voor het slapen gaan.

En wat mag dan wel kosten?
Leuk dat je ons vertelt over wat je allemaal hebt gekocht, maar wat mag dat wel kosten? Nou, dat zal ik je eens vertellen. Voor de 5 kinderboeken was ik maar liefst €5,50 kwijt en voor de kleding, één broek en 5 shirtjes/blousejes, was ik €18,50 kwijt. En in totaal was ik dus maar €24,00 kwijt. Dan mag ik mij zeker even laten gaan tijdens het winkelen.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *