Om verwarring te voorkoming wil ik jullie graag vertellen wat mijn definitie is van fitgirl. Ik denk dat veel mensen een bepaald idee hebben van hoe een fitgirl eruit zou moeten zien. En de kans is groot dat het beeld dat jij voor ogen had totaal niet overeenkomt met het beeld dat ik voor ogen heb.
Dus om jullie een illusie armer te maken, zodat wij op één lijn verder kunnen gaan, zal ik jullie vertellen wat mijn definitie is van fitgirl.

Het beeld wat de media schets
De reden waarom ik mijn definitie van fitgirl wil uitleggen, is omdat ik vaak het idee heb dat mijn definitie niet overeenkomt met wat de media schets. Het is iets wat ik vaak voorbij zie komen, maar wat niet overeenkomt met het beeld en het doel wat ik voor ogen heb.
Ik heb het idee dat bepaalde fitgirls intensief sporten en gezonde voedsel naar binnen werken alsof hun leven ervan af hangt. Strakke buiken, hippe shakejes en intensieve workouts passeren op Instagram.
Laat ik wel even voorop stellen dat deze dames, zoals bijvoorbeeld Faya Lourens, ik wel enorm bewonder. Zij stellen zichzelf een doel en werken hard om dat doel te bereiken. Als ik Faya Lourens even als voorbeeld neem, dan is het doel wat zij voor zichzelf stelt voor mij niet zozeer te hoog gegrepen, maar ik ambieer het nu ook weer niet om zo intensief bezig te zijn om een dergelijke “killerbody” te krijgen die zij heeft.

Mijn definitie van fitgirl
Ik zal je nu even meenemen naar wat je kan verwachten van mijn versie van fitgirl zijn. Ik vind het belangrijk om gezond te leven en mijn lichaam op de juiste manier te onderhouden. En nu mijn lichaam na een zware periode “out of shape” is, vind ik het wel weer fijn om eraan te werken dat de vorm die ik had weer enigszins terugkomt.
Maar wat ik voor mijzelf belangrijker vind, is dat ik weer een aangename vorm kan opbouwen wat betreft conditie. Dit wil ik graag doen door meer te bewegen en goed op mijn eten te (blijven) letten.
Ik wil wat betreft eten wel veel laten. Door bijvoorbeeld water te drinken in plaats van die ongezonde en calorie houdende sappen en frisdranken. Door meer te werken met verse producten in plaats van voorverpakte, kant en klaar voedsel.
Maar af en toe wil ik nog wel even kunnen zondigen, zonder gelijk in paniek te raken of het niet gelijk terug te zien is in mijn prachtig afgetrainde buik..
Wat ik graag wil is een gezond lichaam dat fit genoeg is om lekker zonder gemak een rondje kan fietsen of wandelen. Enkele zwangerschapskilo’s, die zo op buikniveau aan mijn lichaam vastgekleefd zitten, zou ik graag nog kwijt willen. Maar een plank van buik is voor mij toch een stap te ver. Mocht die er gratis bijkomen tijdens mijn missie, dan is dat mooi meegenomen. Maar als dat niet zo is, dan heb ik niet de behoefte om hier meer voor te gaan trainen.

Binnenkort vertel ik je meer over wat ik precies wil bereiken en hoe ik dat van plan ben. Stay tuned.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *