Dit jaar is nog niet eens goed en wel afgerond, maar voor muziekliefhebbers is 2016 al een treurig muziek jaar te noemen. Veel ‘muzikale helden’, zoals men dat noemt, zijn ons ontvallen. Hierbij wil ik je toch een korte overzicht geven van de muzikale talenten die nu  niet meer bij ons zullen zijn. Natuurlijk is de lijst nog vele malen langer en deze kan je dan ook terugvinden op Muzikale Ontdekkingen en de daarbij behorende informatie over allerlei artiesten en muziekstroming.

David Bowie
Britse zanger, songwriter, muziekproducent en acteur
David Robert Jones, beter bekend als David Bowie overleed begin dit jaar op 10 januari op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
Hij werd vooral bekend door de wereldhits Space Oddity, Let’s Dance en Heroes. Ook had hij succesvolle duetten met o.a. Queen (Under Pressure), Mick Jagger (Dancing in the Street) en Tina Turner (Tonight).

George Martin
Britse muziekproducent
Hij werd vaak gezien als de vijfde Beatle door zijn werk als producer van The Beatles. In Nederland scoorde hij met 21 nummers van the Beatles een nummer 1 hit en met 1 nummer van Elton John, Candle in the Wind, scoorde hij ook een nummer 1 hit in Nederland.
George Martin overleed op 8 maart op 90-jarige leeftijd.

Prince
Amerikaanse popartiest
Prince Rogers Nelson was een veelzijdig man. Naast zanger, componist, gitarist, toetsenist en bassist was hij ook danser, platenproducer, filmregisseur en acteur.
In de muziek was hij vooral bekend van zijn vele hits zoals 1999, Purple Rain , Little Red Corvette en Kiss.
Prince overleed op 57-jarige leeftijfd op 21 april 2016.

Toots Tielemans
Belgische mondharmonicaspeler, jazzmuzikant en componist.
Deze muzikant overleden op 94-jarige leeftijd op 22 augustus. Hij verwierf vooral bekendheid als mondharmonicaspeler en componist. De bekende titelmuziek van Baantjer (Circle of Smile) was door Toots gecomponeerd.
Van de geboren Brusselaar was ook muziek te horen in wereldberoemde films als Midnight Cowboy en Turks Fruit.

Leonard Cohen
Canadese Singer/songwriter
Leonard Cohen overleed op 7 november op 82 jarige leeftijd.
De zanger werd in de jaren ‘60 wereldberoemd met zijn liedjes Suzanne, So long Marianne en Bird on a Wire. Ook is hij bekend van het nummer Hallelujah, dat hij in 1984 uitbracht. Dit laatste nummer is vooral ook bekend door de vele covers die het onderging door verschillende muzikanten.

George Michael
Popzanger
George Michael werd bekend in de jaren ’80 door het muziekduo Wham! De andere helft van het duo was Andres Ridgeley en dit duo is voornamelijk bekend van de hit Last Christmas.
In 1986 ging het duo uitelkaar en begon George Michael verder aan zijn succesvolle solocarrière. Hier rolde hits als I want your seks, Faith en Freedom uit voort.
Op 25 december, eerste kerstdag, overleed George Michael op 53-jarige leeftijd.

Ik wens jullie nog een fijne tweede kerstdag toe. Mag het voor de muziekliefhebber 2017 een beter jaar worden. Maar helaas zit onsterfelijkheid niet in het eeuwige leven, maar in wat je na laat. En gelukkig kunnen we van bovenstaande mensen zeggen dat ze door hun muzikale nalatenschap toch wel onsterfelijk zijn geworden.

Liefs,
Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *