Genre: Wereldmuziek
Bezochte voorstelling: Zondag 27 mei 2018, Flint Amersfoort
Naam voorstelling: 30!
Artiest: Carel Kraayenhof Ensemble

Zondag 27 mei 2018, daar zit ik dan met mijn moeder in het theater van Amersfoort. Wachtend op de voorstelling van 20:15. De cappuccino staat voor ons op tafel. Mijn moeder kijkt tevreden. Het doet haar goed er even tussenuit te zijn. Mijn vader is ruim 8 maanden geleden overleden en nadien onderging mijn moeder nog een pittige operatie waarbij er een goedaardige tumor is verwijderd uit een deel van de hersenen.

Als eenmaal de deuren van de zaal zijn geopend, nemen we plaats op onze toegewezen stoelen. En enkele minuten later verschijnt er een sextet ten tonele.
Dit ensemble, bestaande uit vijf heren en een dame, heeft zich gespecialiseerd in Tango Nuevo en een combinatie tussen Klassieke muziek en wereldmuziek.
Eerlijk is eerlijk; in eerste instantie zou ik niet gauw kiezen het theater te bezoeken aan een dergelijke muziekvorm.
Maar ik ben overtuigd, eigenlijk te laat.
Want ondanks dat dit ensemble een feestje viert wegens het dertig jarig bestaan, nemen zij tevens afscheid.
Afscheid omdat voor dit sextet de kosten hoger liggen dan de opbrengsten en het financieel niet meer haalbaar is om hiermee door te gaan.

Tijdens deze avond bracht dit ensemble bijzondere muziek ten gehore. Dit terwijl er uit het publiek mensen het podium opgetrommeld werden om de tango te dansen. Het werd één geheel doordat de muzikanten hun herinneringen deelden met het publiek.
Helaas is er te weinig animo voor dit type muziek, maar mijn muzieksmaak breidt zich langzaam uit.
Gelukkig gaat iedere muziekkant zijn eigen weg waardoor talent niet verloren zal gaan.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *