Het is weer de tijd van het jaar. Het jaar loopt ten einde en veel mensen maken zich op voor de top 2000. Eenzame opsluitingen en een intensief gegraaf door de muziekhistorie. Allerlei nummers passeren de revue. Van oud tot nieuw, van ultieme klassiekers tot moderne deuntjes en van ballads tot ruige melodietjes.

Soms om dol van te worden, want er is keuze uit ontelbaar veel soorten nummers. Maar de stemlijst bevat in totaal maar plek voor 35 nummers. Lastig!
En ja, ook ik heb mij gestoord op deze gekte. Sinds enkele jaren stem ik ook op de top 2000. Een tijd lang heb ik deze massagebeurtenis proberen te vermijden, maar sinds ik voor het eerst gestemd heb is het toch wel een terugkerend jaarlijks ritueel geworden.
Benieuwd naar mijn stemlijst en mijn beredenering achter mijn keuze? Lees snel verder.

Mijn stemlijst 2016:
• Neil Young – Old man
• Johnny Cash – Hurt
• Queen & David Bowie – Under Pressure
• Chemical Brothers – Galvanize
• Guns N’ Roses – Patience
• The Scene – Kleine Stille Strijd
• Guns N’ Roses – Knocking on Heavens door
• Herman Brood & His Wild Romance – I love you Like I love myself
• Duran Duran – The reflex
• Acda & de Munnik – Voetstuk staan
• The Beach Boys – Good Vibrations
• ABBA – Knowing Me Knowing You
• Karin Bloemen – Geen kind meer
• Keizer & de Munnik – Kijk me na
• Robbie Williams – Morning sun
• Neil Young – Rockin’ in the free world
• Limp Bizkit – Behind Blue Eyes
• Little river band – Home on a monday
• AC/DC – Highway to hell
• The Rolling Stones – Paint in black

Vrije keuze:
• The Beatles – Julia
• Johnny Cash – God’s Gonna cut you down
• Disturbed – The Sound of Silence
• Chantal Janzen – Papa
• The Scene – Open
• The Beach Boys – Forever
• Julie London – Sway
• Dionne Warwick – Moments Arent’t Moments
• Loïc Notter – Rhythm Inside
• Santigold – You’ll find a way (Switch and sinden remix)
• Five Finger Death Punch – I Apologize
• David Bowie – Lazarus
• Lana del Rey – Once Upon a Dream
• Justin Timberlake – Don’t stop the feeling
• The Drifters – Hello Happiness

Ik heb mijn lijst gebaseerd op verschillende soorten muziek, met een mengelmoes van oude en nieuwe nummers, Engelstalig en Nederlandstalige muziek. Ik wilde dat mijn stemlijst een weerspiegeling werd van mijn muzieksmaak. En dat is redelijk gelukt.

Johnny Cash is een artiest die jaarlijks wel weer terugkomt in mijn lijstje en zo ook van the Beatles komt er altijd wel een nummertje terug in mijn jaarlijkse stemlijst. Muziek van beide artiesten vind ik altijd heerlijk om te luisteren. Mooie ouderwetse nummers met in mijn ogen een goud randje. Nummers die voor mij nooit gaan vervelen.

En totaal de andere kant op is de band Disturbed. Dit is een band waar ik al geruime tijd naar luister. In dit geval heb ik van Disturbed het nummer The Sound of Silence gekozen, een cover van Simon & Garfunkel. Ik houd van de stem van de zanger van Disturbed en dat maakt wat ik deze cover zo goed vind. Het is natuurlijk altijd gewaagd om een nummer te coveren, vooral een nummer van Simon & Garfunkel. Maar in dit geval zeker geslaagd.
Ook komt er een nummer van Acda & de Munnik in mijn lijst voor. Ik vond dat Nederlandstalig muziek niet kon ontbreken in de top 2000. Er zijn zoveel mooie nummers van Nederlandse bodem. Zo ook Karin Bloemen en Chantal Janzen. Zij hebben een nummer die bij mij de gevoelige snaar raakt
Naast lekkere old school muziek vond ik het ook leuk om wat recentere muziek in mijn stemlijst te hebben. En dan met name muziek met een lekkere beat.
In mijn ogen een geslaagde lijst met veel uiteenlopende genres.

Heb jij ook gestemd op de Top 2000? Zo ja, wat staat er in jouw stemlijst?

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *