Inmiddels heb ik al een week verlof, een week eerder dan de bedoeling zou zijn. Want vandaag is mijn verlof officieel pas ingegaan. Het aftellen is nu dan echt begonnen. Als alles volgens schema verloopt, maar dat zal het vast niet, dan zou onze kleine man er over ongeveer vier weken moeten zijn. Misschien zal je wel denken: Waarom ben je dan eerder met verlof gegaan? Dit komt omdat ik vorige week een nachtje in het ziekenhuis heb doorgebracht in verband met hevige bloeding. Naar alle waarschijnlijkheid was dit gewoon een adertje die zorgde voor de hevige bloeding. De kleine man zit nog veilig in mijn buik. Verder ook ongedeerd. Uit alle onderzoeken bleek dat er verder met hem en de baarmoeder/placenta niks aan de hand was. Maar ik vond naar aanleiding hiervan dat het wel welletjes is geweest met werken. Vooral omdat wij, mijn vriend en ik, er toch flink van geschrokken zijn.
Maar wat nu te doen in mijn zwangerschapsverlof? Aangezien de babykamer praktisch af is, valt daar ook niet veel aan te doen, hooguit de kledingkast weer opnieuw inrichten. Maar na drie keer zal ik daar ook echt wel klaar mee zijn.
Maar wat moet ik tot die tijd gaan doen?

Bloggen
De afgelopen tijd zijn er bar weinig verhalen verschenen. Wel heb ik verschillende bestandjes klaar staan met allerlei onderwerpen die ik in de afgelopen periode heb verzameld. Ze moeten alleen nog voor een deel uitgewerkt worden. Want mijn brein ratelde wel door met het verzinnen van ideeën, maar door missen van energie lukte het mij niet echt om ze op een leuke manier uit te werken. Nu ik wat meer rust kan nemen en mijn werk nu echt even los kan laten, zal ik misschien wel iets meer energie krijgen om lekker rustig en gestaag wat meer verhalen te kunnen schrijven.

Lezen
Dit jaar heb ik voor mijzelf een hoog doel gesteld bij mijn reading-challenge. Namelijk om voor het eind van 2017 zeventien boeken uit te lezen. Aangezien ik eerder niet verder kwam dan zo’n tien boeken per jaar, moet dit nu toch echt wel lukken met een ingelast zwangerschapsverlof. Momenteel ben ik bezig met het achtste boek, dus ik ga ervan uit dat die 17 boeken dit jaar echt wel met gemak moet gaan halen. Ik heb voor mijzelf ook maar eens een uitdaging ingelast door momenteel een Engelstalig boek te lezen. Ik moet het wel een beetje spannend houden natuurlijk.

Tuinieren
Gezien het voorjaar en de kans op mooi weer steeds groter wordt, zal je mij waarschijnlijk ook vinden in de tuin. Veel grote plannen heb ik niet voor de tuin, want ik ben toch beperkt in mijn bewegingsvrijheid met (voor mijn gevoel) die gigantische buik die mij enorm in de weg zit. Maar een beetje rommelen aan mijn kruidentafeltje of mijn lieve konijn Kobus enorm veel aandacht geven en hem heerlijk laten rondhuppelen terwijl ik gewoon lekker achterover zit en geniet van het lekkere warme zonnetje en een kopje thee. Echt tuinieren kun jet het niet bepaald noemen. Eerder zal ik gewoon in ontspanningsstand genieten van een heerlijk zonnetje.

Uitrusten
Natuurlijk staat voldoende rust ook mijn lijst. Voor de bevalling zal ik goed uitgerust moeten zijn, aangezien dat enorm veel van mijn lichaam zal gaan vragen als het eenmaal zover is. Ondanks het feit dat ik geen wekker meer hoef te zetten voor mijn werk en gewoon kan uitslapen, zal ik ’s avonds toch lekker op tijd in bed liggen. En in de middag ook gewoon dutjes doen als mijn lichaam daar behoefte aan heeft.
Want deze periode zal ik vooral ook moeten gebruiken om mijn lichaam rust te gunnen en niet alle dagen vol plannen met drukke afspraken en allerlei andere drukke bedoelingen.

Wat heb jij zoal in je zwangerschapsverlof gedaan in de weken dat de kleine er nog niet was? Of, als je zwangerschapsverlof nog moet beginnen, welke plannen heb jij?

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *