In dit huis lopen drie katten rond. Drie katten die denken dat ze de baas zijn over dit huis en dat ze alles maar mogen wat hun koppie opkomt.
Soms zijn ze een zeur om aandacht, maar dan zijn ze weer die einzelgängers pur sang. “Laat mij met rust, of ik doe je wat,” wordt er in kattentaal de wereld in geschreeuwd. Mooie beesten met een eigen karakter en een eigen wil.
En in dit huis lopen er drie, drie karakters. Drie prachtbeesten die ook soms heel vermoeiend kunnen zijn.

Ons leven werd verrijkt met Sitka en Willow. Twee zussen die zijn geboren op 1 juni 2011. Ze kwamen bij ons toen we nog op ons appartementje woonden. Daar waren ze al verzot op chillen bij het raam en alle vliegjes en vogels die langs kwamen werden toen al goed in de gaten gehouden.
Op avontuur gingen deze dames toen al. Op een dag stond de voordeur open en via het halletje beneden terechtkwamen en in de bosjes aan het rondsnuffelen waren.
En natuurlijk, zonder twijfel verhuisden deze twee dames mee, toen we terecht kwamen in een mooi koophuis, een leuke ruime tussenwoning.
Het was wennen, maar dat ging vrij snel en gemakkelijk en zonder al te veel moeilijkheden.
Totdat Willow zich ineens niet lekker voelde. Ze bleek verhoging te hebben en ging aan de medicatie. Maar dat ging niet 1, 2, 3 beter. Ze moest met spoed worden opgenomen in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, op dat moment de enige plek waar er plaats was voor zo’n zieke kat als Willow.
Een week heeft ze daar verbleven. Ze hebben haar twee keer per dag gespoeld, omdat ze slijm in haar lichaam had zitten die er niet hoorde. Het was spannend, eng. Zou ze het overleven? Zou ze er weer gezond uitkomen?
Maar dat is gelukt. Ze kwam weer thuis in haar pyjamaatje dat haar littekens beschermde. Maar Sitka, moest weer enorm wennen dat haar zus thuis was en was ook even in de war.

Maar alles kwam weer op z’n pootjes terecht. Willow is er weer helemaal bovenop gekomen. En Willow en Sitka kunnen weer door één deur.
En toen moesten ze weer een obstakel overwinnen. En dat obstakel heet Fox. Onverwacht kwam Fox het kattenteam versterken. Dat was weer even een shock voor de twee zussen. Maar langzaamaan ging dat de goede kant op. Nu zijn ze onafscheidelijk, maar net zoals mensen kunnen ze zo af en toe eens wat frustratie op elkaar afreageren. Maar dat duurt nooit lang.
Drie katten. Iedere met een eigen karakter. Zo mooi om te zien hoe drie katten ook echt verschillende eigenschappen hebben. Sitka, de rust zelf. Zij is echt de einzelgänger van de groep. Verlegen, maar kan door het dolle heen gaan als een vliegje in haar blikveld terecht komt.
En ondanks het feit dat Willow het zusje van Sitka is, zijn deze twee dames net zo verschillend als dag en nacht. Willow daarentegen kan een echte druktemaker zijn. Een schreeuw om aandacht. Willow en Sitka hebben zeker met elkaar gemeen dat ze het heerlijk vinden om buiten te mogen zijn. Maar daar in is wel een verschil in. Sitka zeurt er niet om, maar Willow kan de oren van je kop af miauwen, eigenlijk gewoon schreeuwen, als je in de buurt van de achterdeur komt.
Fox, onze charmeur van de groep, kan je helemaal inpalmen met zijn drang om aandacht. Kopjes geven, spinnen, knuffelen. Wel een waarschuwing voor deze lomperd, hij volgt je overal mee naar toe en voor je het weet zit je samen met hem op het toilet.

Voor geen goud zou ik deze dames en heer willen missen. Deze excentriekelingen, pracht beesten met ieder een verhaal waar een heel boekwerk aan gewijd zou kunnen worden.
Leven met katten is soms vermoeiend en zeker een hele zorg. Maar absoluut ook de moeite waard. Want die leuke gesprekjes die ik met ze heb kan ik met niemand evenaren .

Corine

One thought on “Persoonlijk | Een leven met katten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *