Fox kun je met recht een bijzondere kat noemen. Hij is inmiddels bijna 4 jaar oud. Zo voor het oog een scharminkel, een wandelend skelet. Een tenger postuur dat vrolijk door het huis huppelt. Echt een mannelijk figuur kun je hem niet noemen.
Een aanhankelijke persoonlijkheid tot bijna aan verlatingsangst toe. Met zijn onschuldige onnozele blik en door zijn tengere postuur, lijkt deze man niet echt op een stoere bink. Eerder met zijn grote kijkers lijkt hij op een echte knuffelkont en voor vreemde is hij ook vaak niet schuw, maar eerder ongevraagd opdringerig. De behoefte naar aandacht loopt dan behoorlijk over. En leidt vaak onbedoeld tot ergernissen bij diegene die Fox dan weer zo nodig gedwongen aandacht moet geven.
Maar toch weet Fox uiteindelijk met zijn slungelige lijf naast zijn soms opdringerige houding toch ook zeker een glimlach op ieders gezicht te toveren.

Fox, onze avonturier, heeft al zeker wat van de wereld gezien. Althans, dat laten wij iedereen maar geloven. Meer om zijn imago te strelen. Want onze lieve Fox is zo’n anderhalve week spoorloos verdwenen geweest. Voor ons niet wetende waar hij zat, maar voor Fox niet wetende hoe hij thuis moest komen. Wat zou er een paniek zijn geweest bij dit ventje. Want van nature is deze heer al een held op sokken. Dus voor hem heeft dit avontuur niet veel goeds gedaan. Na een zoektocht en veel oproepjes via sociale media is hij gelukkig weer veilig thuis terecht gekomen. En iedereen vertellen we dan dat hij kilometers ver van huis was. Terwijl zijn avontuurlijk uitstapje niet zo heel ver reikte. Hij is uiteindelijk gevonden in een tuin hier vlak in de beurt. Voor je beeldvorming zou dat misschien hooguit tweehonderd meter zijn geweest.

Fox op jongere leeftijd

Maar deze held op sokken is zeker wel een charmeur. Met zijn onophoudelijke dwang naar aandacht in combinatie met zijn lompheid wint hij de harten van menig vrouw (maar ook de man is hier zeker niet ongevoelig voor). Hoewel zijn klungeligheid vaak ook averechts werkt, want zijn nagels blijven vaak her en der hangen. Slecht voor zijn charismatische voorkomen en vaak nog slechter voor de kleding van de aandachtgever.
Zijn dolle vijf minuten zijn vaak vermakelijk om te zien. Als een rennend skelet, vaak in combinatie met huppelende bewegingen en miauwende geluiden, zie je Fox dan door het huis stuiteren. En als je hem dan roept en hem vraagt wat er allemaal aan de hand is, dan staat hij ineens voor je neus. Met een vragende blik in zijn ogen. Alsof die dan zeggen: “Ga je mij nog aaien?”
En uiteraard wordt deze vraag dan met liefde beantwoord.

Fox, voor ons een bijzondere kat. Die soms misschien net iets vaker aandacht nodig heeft dan de andere katten hier in huis. En dan niet zozeer extra verzorging, maar toch stiekem wat meer liefde dan de rest. En gelukkig lijden de andere poezenbeesten daar totaal niet onder. Hoewel zij de onophoudelijke enthousiasme van Fox soms wel wat vermoeiend vinden en dat vervolgens ook wel duidelijk laten merken. Maar of Fox daar zich iets van aantrekt? Wij denken eerder dat hij het gewoon niet kan snappen. Of gewoonweg niet wil snappen, maar wij vermoeden dat zijn intelligentie niet verder rijkt dan een doperwt. Gezien het feit dat zijn overige daden over het algemeen niet een hoog intelligentieniveau bevatten.
Maar ondanks al deze tekortkomingen heeft Fox hier een liefdevol thuis gevonden. En zolang hij geen dwaze bui heeft om weer eens in de buitenwereld aan de wandel te gaan, blijft hij hier lekker tot hij oud en versleten is en niet meer de fut heeft dwaas te doen.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *