Dit zal een bijzonder jaar voor ons worden, een jaar met voornamelijk één grote verandering. Een verandering die ons vertrouwde leventje op z’n kop zal zetten.
Maar we hebben er zin in. Het is een uitdaging om te mogen zorgen voor ons kleine wondertje. De start van een gezin, de toekomst opbouwen van een persoon die de toekomst gaat worden.
Het is spannend, misschien wel angstaanjagend te noemen. Maar we hebben er vertrouwen in. En dat is moeilijk, vertrouwen hebben in het onbekende. Wat gaat dit kleine mannetje ons nu brengen? Veel moois, dat ongetwijfeld.
Maar het precieze pad is niet uitgewerkt. Een onbekende wandelroute en dat maakt het zo spannend.
We kunnen ons wel een voorstelling maken, de wandelroute uitstippelen en alles vastzetten. Maar zoals het leven nu eenmaal is, kunnen we daar ons niet aan vasthouden en zullen we ons laten verrassen door wat er komen gaat.
Inlezen, voorbereiden, verhalen aanhoren. Maar niks zal helpen om echt goed voorbereid te zijn en we zullen ons dan moeten beroepen op ons aanpassingsvermogen en het vermogen om ons toch enigszins te laten verrassen.
Voor mij persoonlijk niet echt een sterk punt, daar kom ik eerlijk voor uit.
Maar in dit geval zeker de moeite waard om mij te laten verrassen.

Wat staat er verder voor mij te wachten in het nieuwe jaar? Ik sta hier nog helemaal blanco is. Ik ben nog op zoek naar een leuke uitdaging. Hoe ik die uitdaging ga invullen dat weet ik eigenlijk nog niet precies. Wel heb ik hier verschillende ideeën over, maar omdat ik niet kan kiezen welke kant ik precies op wil, laat ik dit nog lekker even open staan.

Meer focus voor wat er om mij heen gebeurt
In dit nieuwe jaar zal ik wat minder gefocust willen zijn op het digitale netwerk, maar in dit geval vooral mijn telefoon. Minder focus voor wat er in dat apparaat gebeurd. Maar meer om mij heen kijken, meer in de ogen van mensen kijken. We leven zo geïsoleerd, zo in ons zelf. Wat zou het mooier zijn als ik daar een steentje aan kan bijdragen door meer aanwezig te zijn en dat ik meer actief deel kan nemen aan wat er om mij heen gebeurd. En wellicht een poging doen om wat meer positiviteit de wereld in te sturen.

Minder spullen
De wereld draait tegenwoordig alleen maar om het hebben. We leven in een materialistisch tijdperk. Onnodig veel troep slingert er over de aarde en ook door ons huis en daar wil ik vanaf. Het brengt onrust. Vandaar dat ik steeds meer kijk bij het overwegen van de aanschaf van een product naar de noodzaak om het te hebben. En is het noodzakelijk, kan het ook tweede hands?
Steeds vaker houd ik, weliswaar in kleine etappes, een opruiming. Ik kijk dan echt naar de spullen die ik heb en vraag mij dan af; heb ik het de afgelopen tijd gebruikt en ga ik het in de nabije toekomst gebruiken? Is het antwoord nee, dan is het heel simpel en vertrekt het product uit huis.

En verder laat ik mij verrassen door het jaar 2017. Ik hoop dat je een mooie, fijne en gezellige jaarwisseling heb gehad. En dat voor jou het jaar 2017 een top jaar mag worden.

Heb jij leuke, spannende of andere nieuwe dingen in het vooruitzicht in 2017?
Ik ben benieuwd.

Liefs Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *