Het was even stil de afgelopen periode. En dat heeft een reden. Om er maar niet om heen te draaien; mijn vriend en ik verwachten een kleine.
In de afgelopen periode moest ik even goed naar mijn lichaam luisteren: deze had even rust nodig, heel veel rust. Maar langzaam is er gewenning en kan ik, weliswaar op mijn eigen tempo, weer wat ondernemen.
Net zoals de energie stroomde ook de inspiratie voor mijn blog uit mijn lichaam. Maar deze kan ik nu weer langzaamaan hervatten. Misschien dat de richting lichtelijk van koers zal veranderen. Maar een mama blog zal het zeker niet worden. Dat is niet bepaald mijn visie als het gaat om schrijven voor mijn blog.

De zwangerschap
Inmiddels ben ik bijna 21 weken zwanger en we hebben de 20-weken echo al achter de rug. Een mooi moment, maar ook spannend. Gaat alles wel goed daarbinnen?
Een langdurige echo waarbij alles werd opgemeten en bekeken of alles aanwezig was en of er geen afwijking waren. Gebaseerd op deze echo zag het er allemaal goed uit. Een volledige garantie geeft dit natuurlijk niet. Maar een open ruggetje of klompvoetjes waren in ieder geval niet te zien. Naast de zenuwen voor deze APK was er ook nieuwsgierigheid. Want wat groeit er nu precies in mijn buik? En we kunnen nu overduidelijk zeggen dat we in april, de uitgerekende datum is 23 april, een zoon zullen verwachten.

Naast de bijkomstige kwaaltjes is het toch ook mooi, vele mijlpalen zijn inmiddels de revue gepasseerd. De kleine voor het eerst voelen in de buik, shoppen voor de inrichting van de babykamer, brainstormen voor een passende naam. En dat laatste is toch nog best wel lastig. Probeer maar eens een mooie toepasselijke naam te verzinnen die voor deze kleine wonder voor de rest van zijn leven mee gaat.

Hoe nu verder?
Ik probeer het schrijven weer lekker op te pakken en weer geregeld een verhaal online te zetten. Toen mijn energieniveau weer iets omhoog ging heb ik dat aangepakt om alvast wat verhalen vooruit te schrijven. En deze zullen de komende periode online verschijnen. Zo heb ik voor mijzelf wat meer rust en minder druk om constant iets te moeten schrijven.
Zorgen om grote veranderingen hoeven er niet te zijn, want daar liggen niet mijn behoefte. Hooguit dat er minder verhalen online verschijnen of dat de verhalen wat rustiger zijn. Want de drang om evenementen en andere bijeenkomsten te bezoeken, heb ik op het moment niet echt.
Maar dat mag de pret niet drukken. Want er zijn zoveel andere leuke en interessante dingen om over te schrijven.

Liefs,

Corine

One thought on “Persoonlijk | Heuglijk nieuws”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *