Inmiddels is onze kleine man 19 weken en 2 dagen. Doordat ik nu weer aan het werk ben, is het “echte” leven voor mij ook weer begonnen. Nu ik dus al weer ruim een maand aan het werk ben, valt alles nu langzaamaan op z’n plek.
Werken voelt nog heel onwennig, maar de zorg voor de kleine man voelt al helemaal natuurlijk aan. Olivier doet het super goed. Hij slaapt ’s nachts goed door, drinkt zijn flesjes meestal goed leeg en is echt een lachebek.
Vorige week ben ik nog met hem naar het consultatiebureau geweest. Wat gaat dat toch snel, de groei van zo’n lichaampje. Bij zijn geboorte woog hij 3640 gram en zijn lengte was 49 cm. Nu weegt hij alweer ruim 7300 gram en is zijn lengte ook keihard gegaan: 68,2 cm. Wat een verschil. In dit geval heb ik echt het gevoel dat de tijd voorbij gevlogen is.

Opleiding
Misschien heb je het al mee gekregen. Ik ben begonnen met een opleiding financieel administratief medewerker. Ik heb de boeken inmiddels binnen. Ik ben erg enthousiast, maar ik vind het ook weer enorm spannend. Lukt het mij allemaal wel? Het is wel enorm pittig en ik zal echt even een ritme moeten gaan vinden met werken, zorgen voor de kleine en het leren. En natuurlijk daarbij mijn sociale leven niet uit het oog verliezen.
Ik ben nog zoekende hoe ik dit precies moet gaan aanpakken. Het hele leertraject via nti is voor mij nog nieuw en de gewenning begint te komen, maar het heeft even tijd nodig voor ik er aan gewend ben en er een systeem in heb.
Iemand toevallig ervaring met het nti? En wat zijn jouw studietips?

Blog
Je hebt misschien ook wel gemerkt dat het even stil was hier op misswood.nl.
Helaas is mijn oude laptop gesneuveld, waarbij ook al mijn bestanden daarop verloren zijn gegaan. Gelukkig niet veel van emotionele waarden, maar meer een rompslomp om deze bestanden opnieuw aan te maken zoals CV en vooruit geschreven artikelen voor mijn blog.
Nu ben ik weer helemaal up-to-date met mijn nieuwe laptop, een prachtige MacBook Air en kan ik je weer voorzien van wat kletspraat op misswood.nl.
Je zal wel in mindere mate artikelen voorbij zien komen dan je misschien gewend zal zijn. Dit komt natuurlijk door de combinatie van werk, studie en de verantwoordelijkheid en zorg voor een klein man. Deze gaan uiteraard voor. Maar toch probeer ik zo’n twee artikelen per week online te plaatsen. Ik ben nog een beetje zoekende naar een specifieke leidraad om mijn blog aan te wijden, maar het zal zeker meer persoonlijk gaan worden in plaats van de oppervlakkige recensies en andere ongein. Je zal meer in aanraking komen met Corine, degene achter misswood.nl.

Corine

2 thoughts on “Persoonlijk | Vol aan de bak”

 1. Hoi Corine,
  Wat dapper dat je aan een zelfstudie bent begonnen.
  Ik ben zelf aan een 2,5 jarige bbl opleiding verzorgende ig begonnen. Ik leer en werk tegelijk. Ik ga 1 dag in de week naar school en ik werk 24 uur in de zorg. Daarnaast heb ik 12 uur huiswerk per week.
  Weet jij hoeveel uur aan zelfstudie je per week “moet” doen.
  Wat ik probeer te doen om alle ballen ( werk, studie en thuis) in de lucht te houden is plannen. Op tijd beginnen. Wij hebben een white board hangen waarop te zien is de tijden /wanneer ik werk. De sociale dingen staan er op … eigenlijk alles. Zodat man lief ook weet hoe en wat.
  Heel veel succes!
  Groetjes annika

  1. Super leuk dat jij ook begonnen bent aan een studie. Wel fijn dat je een bbl opleiding volgt en het kan combineren met werken.
   Wat fijn is aan het nti is dat ik mijn tijd zelf kan indelen, net hoe het mij uitkomt. Het nadeel is, is dat je zelf een passend schema moet maken om een weg te vinden hoe je alles toch gedaan kan krijgen.
   Gelukkig heb ik een advies schema van het nti, met de gemiddelde tijden voor studie per vak. Dan zou ik ongeveer uitkomen op 15 – 20 uur per week. Maar dat is weer een advies van een gemiddelde leerling. Maar dat wil ik wel een beetje aan gaan houden.
   Een schema is dan wel weer handig, daar ben ik inmiddels maar mee begonnen om uit te werken. Voor mij handig, maar inderdaad ook wel fijn voor de man des huizes. Dan kan hij daar op anticiperen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *