In het kader van een gezonde levensstijl en het zo min mogelijk verspillen van eten, kwam ik op het idee om zelf appelmoes te maken. Zelfgemaakte appelmoes is immers toch net even wat gezonder dan die kant en klare potjes uit de supermarkt. Je kan gewoon je eigen ingrediënten bepalen en daarmee bijvoorbeeld ook de hoeveelheid suikers. In dit geval heb ik zelf geen suiker toegevoegd en daarmee bestond “mijn” appelmoes alleen uit appels en water. Voor mij waren de jonagold appels zoet genoeg om er appelmoes mee te maken. Maar mocht je het toch zoeter willen hebben, dan kan je eventueel ook de Elstar gebruiken. Daarnaast is dit een perfecte gelegenheid om verspilling van eten tegen te gaan. Ik merkte dat we in het bezit waren van een dusdanig hoeveelheid appels dat we het via de gewone weg niet tijdig konden wegwerken. Zodoende heb ik maar besloten om enkele appels weg te werken door er appelmoes van de maken. En dat beviel mij eigenlijk erg goed, want het is makkelijk en prima te doen. En eigenlijk vind ik het stiekem ook veel lekkerder dan de standaard supermarktappelmoes.

Ingrediënten:
– 4-5 appels (jonagold)
– 50 ml water

Eventueel extra ingrediënten:
– Suiker (40 gram of hoeveelheid naar smaak)
– Kaneel (hoeveelheid naar smaak)

Overige benodigdheden:
– (steel)pan
– Staafmixer of stamper

Bereidingswijze:
1. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
2. Doe de blokjes appels in de pan en voeg hierbij de water toe.
3. Laat deze mix koken tot moes.
4. Als laatste stap pureer je deze mix tot gladde of grove moes met de stamper of staafmixer. Afhankelijk van hoe fijn je de moes wilt hebben, kun je kiezen uit een stamper of staafmixer. Met een staafmixer krijg je een wat fijnere moes dan met een stamper.

Et voilà, je hebt zelfgemaakte appelmoes. Veel werk zul je hier niet aan hebben. En ook de ingrediënten zijn minimaal. Dus met weinig middelen, tijd en geld kun je heerlijke verse appelmoes op tafel neerzetten.

Eet smakelijk.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *