De zwangerschap en de bevalling waren toch twee elementen die een aanslag waren voor mijn lichaam. Het is toch een een hele onderneming waarvan het lichaam toch flink van moet uitrusten en herstellen. Hierdoor heb ik tijdens de zwangerschap vrij weinig beziggehouden met sport en beweging. Eens per week ging ik naar zwangerschapssport en wandelde ik zo bij hoge uitzondering nog eens een rondje, maar meer beweging kreeg ik eigenlijk niet tijdens de zwangerschap. Fietsen en intensief sporten had ik maar even on hold gezet. En de laatste paar weken van de zwangerschap stond mijn lichaam geheel in ruststand. Maar dat had ze ook nodig, dus luisterde ik braaf naar waar mijn lichaam om mij vroeg. De bevalling veranderde daar niet veel aan. Sterker nog: beweging was net de bevalling helemaal not done. Echt even bijtanken, rusten en herstellen.

Nu kan ik toch, zo heel rustig en voorzichtig, weer eens aandacht gaan besteden aan de conditie van mijn lichaam en mijn lichaam langzaam weer in shape krijgen. Het begin is inmiddels gemaakt. Ik heb in ieder geval weer energie genoeg om te gaan wandelen. En dit probeer ik nu echt zeker om de dag te doen. Op een rustig tempo de kilometers stapsgewijs uitbreiden naar een steeds groter wordende hoeveelheid. Daar waar eerst alleen nog een klein rondje om het huis meer dan genoeg was, is al inmiddels weer uitgebreid met een loopje naar het winkelcentrum en een rondje door het park. Langzaam zullen de kilometers meer worden. En kan ik uiteindelijk, als de tijd rijp is, weer beginnen met hardlopen. Maar daarvoor heeft mijn lichaam nog even tijd nodig. En ik heb geen haast. Hoewel ik het fijn vind als ik mijn zwangere blubberbuik weg kan werken en mijn conditie weer op kan bouwen, hoef ik niet over twee weken een intensief strak lichaam te hebben. Hoewel ik dat op de langere termijn ook niet ambieer. Zolang ik over een onbepaalde tijd lichamelijk weer in enigzins oude vormen hersteld ben.

Halverwege juli kan ik ook weer het zwangerfit programma, waar ik tijdens de zwangerschap aan was begonnen, weer opstarten. Zo kan ik onder begeleiding toch weer even lekker sporten en werken aan mijn anti-blubberbuikproject en kan ik hiermee extra aan mijn conditie werken.
Ik geniet nog heerlijk van deze mooie tijd, maar ik heb er weer zin in om lekker wat actiever te kunnen zijn.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *