Daar reden we dan. In een auto volgepakt, voornamelijk met spullen voor onze kleine man. Dit is de rit van z’n leven, zo jong en nu al op avontuur. De volgepakte auto reed maandagochtend weg en reed op een dooie gemakje naar Holwerd, Friesland. We roken de zee en op de boot konden we onze zoon, van nu inmiddels 10 weken oud, de Waddenzee laten zien. Het besef was er nauwelijks, maar de bewondering in z’n ogen was overduidelijk aanwezig.
De boot voer in zo’n 45 minuten naar Ameland. De meeuwen begeleidden de boot in ruil voor wat lekkers. En zo kwamen we veilig en wel aan in de haven van Nes en zo bevonden we ons dan eindelijk op Amelands bodem.


Hollum
We verbleven tijdens deze vakantie in het dorpje Hollum, één van de 4 dorpen van Ameland en dit dorp telt 53 rijksmonumenten. Een mooi pittoresk dorpje in het meest westelijke deel van Ameland waar het soms net leek alsof de tijd stil was blijven staan. Idyllisch was dit dorpje bij een wandeling door de straten in de avondzon. De bakkerij om de hoek, de kerk en de molen. De mooie huisjes die dateren uit een lang vervlogen tijd. De rust is hier heilig en de toeristen zijn hier minimaal. Zo barst het dorp gelukkig niet uit z’n voegen en hierdoor kun je in Hollum terecht voor een echt vakantie gevoel.


De strand en de zee
Mijn liefde gaat uit naar de strand en de zee. En de mogelijkheden zijn groot op een eiland als Ameland. Een wandeling waarbij de wind van de zee door je haren waait. De lucht verfrist je longen en heldert je gedachten. De zee lijkt oneindig ver te reiken. De ontspanning neemt meester van je lichaam. En zo dwaal je over het zand en zie je schepen voorbij drijven, de vogels badderen en genieten van hun maaltijden. Heerlijk vind ik het om een wandeling te maken met uitzicht op iets onstuimigs, een element zo onvoorspelbaar.


Hotspots
De rust en de natuur is een lust voor het menselijk oog en strelend voor de gemoedstoestand. Heerlijk waan je op Ameland even in een walhalla van een idyllisch plaatje.
Natuurlijk zijn er ook fijne hotspots op dit prachtig stukje Waddeneiland.


Restaurant de Griffel
In het voormalig schooltje is inmiddels al sinds 1997 het restaurant De Griffel gevestigd. Aan de Burenlaan 41 te Hollum vind je, zoals ze zich noemen, het Grill-Bar-Eethuisje.

Nes Café Ameland
In Nes zit aan Van Heeckerenstraat 10 dit leuke café waar heerlijk gedineerd en geluncht kan worden. Ondanks dat Nes behoort tot het grootste en drukste dorp van Ameland, is dit nog relatief dorps. Maar voor een dame uit de grote stad doet alles al vrij snel dorps aan.

Amelander Bierbrouwerij
Voor de bierliefhebber is er ook een leuke activiteit te doen. Deze bierbrouwerij is te vinden aan de Smitteweg, te Ballum. Naast het aanschouwen van het bierproces kun je deze heerlijke biertje ook kopen om thuis nog eens na te kunnen genieten.

Beachclub the Sunset
Genieten aan het strand, een hapje, een drankje en genieten van het uitzicht van strand en zee. En even lekker zwijmelen bij ondergaande zon, wanneer het avondrood beslag legt van zee en strand.
Oranjeweg 61, Hollum

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *