Het paarse vliegtuig zette de daling in en door de wolken heen verscheen er een rotsig eiland. Langzaam kwam deze dichterbij en eindelijk stonden we dan stil op dit magische eiland. IJsland, waar de Bandamanna saga tot leven komt. Wees alert, want voor je het weet ben je betoverd.

 

Reykjavik
Eenmaal buiten waaide de wind wild door de haren. Hoewel de wind niet ijzig koud was, bood een bus ons een comfortabel warm onderkomen en deze reed in 45 minuten naar het mooie Reykjavik. Een gezellig stadje waarbij momenteel huizen, gebouwen en flats uit de grond de wereld in exploderen. Ondanks deze bouwexplosie barst dit mooie rustige stadje niet uit z’n voegen en stormt er geen hevige toeristenstroom door.
De mensen zijn over het al gemeen open en vriendelijk, maar her en der kunnen ze ook zeer gereserveerd en terughoudend zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Magische krachten
De avond valt en het moment was daar om op jacht te gaan. De sterrenhemel viel als een glinsterende deken over IJsland. Wat een prachtige parels schijnen daarboven in de hemel, bedenkend dat mijn vader vandaar met mij meekijkt. Zo helder heb ik het nog nooit gezien. Al was er nog geen Noorderlicht, dan was dit al een mooi cadeau. Maar heel verlegen scheen daar een groene licht over het land. Verlegen danste het Noorderlicht bewegend door de lucht. Wat een geluk en wat een betovering om dit te zien.

Maar naast dit bijzondere fenomeen is de rest van IJsland zeker niet minder bijzonder.
Bij de heerlijke warmwaterbron van Secret Lagoon gleed even alle stress het water in.
Het laatste restje stress waaide volledig weg bij de waterval Gullfoss. Even sprakeloos, magistraal. Brute kracht stroomde tussen de rotsen door.
Daarvoor keek ik nog bewonderd toe hoe het water met volle kracht uit de aarde werd geworpen zo de hemel in.

Blanco ben ik naar dit land afgereisd en betovert door de magische kracht van IJsland verliet ik dit land weer.
In mij zit nu een kracht genesteld om terug te keren naar het land van de Saga’s, de Vikings, geisers en nog zoveel meer. Een bijzondere ervaring. IJsland, jij betoverde mij.

Reisperiode van geschreven blog: 14 september 2018 t/m 17 september 2018
De foto’s in deze blog zijn genomen met: Een iPhone 6s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *