Er staan twee leuke reisjes in mijn agenda genoteerd aankomende maand. En daar kijk ik enorm naar uit. Maar ik beken je wel gelijk: een echte reiziger ben ik niet. En de hele wereld hoef ik echt niet te zien. Bij het horen van bepaalde bestemmingen krijg ik niet de kriebels die je nodig hebt om je koffers te pakken en op reis te gaan. Maar toch, ondanks mijn huismus instelling, heb ik toch een bucketlist wat betreft mooie bestemmingen die ik graag eens zou willen bezoeken. Oneindig lang is het lijstje niet, maar naar mijn mening toch eens de moeite waard om naar deze bestemmingen af te reizen.

De grote steden van de VS
New York, Washington, Las Vegas, Chicago. Noem ze maar op. Het lijkt mij onwijs leuk om dit bizarre land eens een bezoekje te brengen. En natuurlijk zal het nooit lukken om alles in één keer te bezoeken. Maar zo doende heb ik wel weer een excuus om wat vaker terug te gaan. Want mijn reislijst is toch niet spectaculair lang, maar zodoende lijkt het nog wel wat.

Alaska
Ondanks het feit dat Alaska gewoon bij één van de staten van de VS behoort, staat het toch apart op mijn lijstje. Het landschap van Alaska spreekt mij enorm aan, en daarbij intrigeert het mij hoe mensen daar leven. Ik ben een echte fan van Alaska en dat kun je terugzien aan de namen van mijn katten: Willow, Sitka en Fox. Alle drie vernoemd naar dorpjes/steden in Alaska. Naast verschillende nationale parken en Anchorage (de grootste stad van Alaska), lijkt mij het ook onwijs leuk om de steden Willow, Sitka en Fox te bezoeken.

Australië
Dit land bewonderde ik al van kleins af aan. The Great Barrier Reef, Sidney, Canberra, Kangaroo Island en wederom hier de mooie nationale parken. Een imposant land met een mooi natuur en landschap om verliefd op te worden.
Ook lijkt het mij fantastisch hier eens te mogen duiken. Mooie plekken voor het duiken zijn hier zeker met het Great Barrier Reef en ook Ningaloo schijnt een onwijs mooie plek te zijn om onder water te bekijken.

Parijs
Parijs staat ook al enige tijd op mijn lijstje. Deze romantische hoofdstad van Frankrijk spreekt mij enorm aan. Waarom weet ik eigenlijk niet precies. Maar Parijs is voor mij toch wel een stad die ik gewoon eens een keer bezocht moet hebben. De alom bekende Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en voor mij misschien wel het toppunt: de Notre-Dame.

Het Noorderlicht
Dit lijkt mij onwijs mooi om mee te mogen maken en van dichtbij te mogen bewonderen. Aan een specifiek land is dit niet toe te wijzen, maar hoe noordelijker je gaat hoe beter het te zien is. Canada, Noorwegen, Zweden, Ijsland, Finland en ook in Alaska kan het Noorderlicht gespot worden.
Een mooi natuurverschijnsel die ik zeker eens wil afvinken van mijn bucketlist.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *