Met Pinksteren hebben we een bezoek gebracht aan Texel, één van Nederlands Waddeneilanden. Dit mooie eiland leent zich perfect voor een parachutesprong. Ikzelf heb dat maar even aan mij voorbij laten gaan. Maar daarentegen had mijn vriend nog een verjaardagscadeau te verzilveren.

Hoog in de lucht

Deze sprong vond plaats bij Paracentrum Texel in de weilanden nabij De Cockdorp. Een goed georganiseerd en professioneel bedrijf dat al sinds 1969 bestaat. Van een opleiding tot zelfstandig springer tot aan een tandemsprong. Of als je dat net iets te heftig vindt, kan je ook kiezen voor rondvluchten. Sta je liever met beide benen op de grond terwijl andere hun bucketlist hoog in de lucht aan het afwerken zijn? Dan kun je je ook vermaken in het naastgelegen luchtvaart- en oorlogsmuseum Texel.

Voor meer informatie over de prijzen en de openingstijden van het museum kun je terecht op de website van het museum. Of ga je toch liever de hoogte in en wil je meer informatie over parachute springen of over Paracentrum Texel? Meer informatie vind je hier.

Paracentrum Texel
Postweg 128, De Cocksdorp Texel

Museum luchtvaart- en oorlogsmuseum Texel
Postweg 126, De Cocksdorp Texel

Het verblijf op Texel

Tijdens ons bezoek aan Texel verbleven we in het grootste dorp van het eiland. In 2010 telde Den Burg 7070 inwoners.
Een dorp dat het middelpunt van Texel is met het gemeentehuis van de gemeente Texel. Ook kun je in Den Burg een bioscoop, een openbare bibliotheek en een zwembad vinden.
Den Burg is één van de vele toeristische trekpleisters van Texel en daarom bevinden zich hier veel hotels en eetgelegenheden.
Ons 49 kamers tellend nachtverblijf in Den Burg heet hotel De Lindeboom en bevind zich in het centrum van het dorp. Een hotel waarbij wij verbleven in het moderne nieuwe gedeelte.
We hebben ons diner genuttigd in het restaurant van De Lindeboom en in de ochtend werd hier een uitgebreid ontbijt geserveerd.
Al met al een aanrader om hier je verblijf door te brengen op Texel. Vriendelijk personeel, goed eten en een schone kamer maken het verblijf op Texel erg aangenaam.
Natuurlijk kun je ook terecht bij het naastgelegen café de Zwaan voor een hapje, een drankje en een gezellige avond.
En als je de andere kant op loopt, kun je nog een middag of avond vullen bij de Smulpot, een fijn restaurant waar ook fijne lunch en diner wordt geserveerd.

 

 

Hotel De Lindeboom
Groeneplaats 14, Den Burg

Café de Zwaan
Zwaanstraat 6a, Den Burg

Hotel, lunch en dinercafé de Smulpot
Binnenburg 5, Den Burg

 

 

 

 

 

 

 

Vervoer van en naar Texel

Het is appeltje eitje om vanuit ons mooie Amersfoort met de auto op het mooie Texelse eiland terecht te komen. Texel is geen autovrij eiland, zoals bijvoorbeeld Schiermonnikoog en Vlieland. Dus je kan samen met je auto gewoon het eiland op. Bij Den Helder vertrekt de veerboot naar het eiland. Je koopt hier altijd standaard een retourtje. Raak je het retourticket onverhoopt kwijt tijdens je verblijf op Texel? Don’t panic, op de terugreis vindt er geen controle op tickets plaats en kan je dus zo zonder ticket de boot op.
Een plek reserveren is helaas niet mogelijk voor de overtocht. Het bedrijf werkt volgens het systeem wie het eerst komt wie het eerst maalt. Maar bij (vakantie)drukte zal er elk halfuur een boot overvaren.
Een e-ticket vooraf kopen is wel mogelijk en kan handig zijn. Je krijgt dan wel geen voorrang, maar je hebt wel sneller toegang tot het opstelterrein.
Meer informatie over tarieven en vertrektijden kun je vinden op de website van Teso bootdienst.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *