Het theater, in hartje Utrecht, heeft ongeveer 1500 zitplaatsen en biedt naast musicals ook andere uiteenlopende voorstellingen aan, zoals concerten en cabaret- en familievoorstellingen.
Een mooie theater die ik inmiddels al twee keer heb kunnen bezoeken.

Jersey Boys
19 oktober 2013

Een musical over het levensverhal van Frankie Valli & the Four Seasons.Met daarbij natuurlijk ook de herkenbare muziek van deze band.
Voor het eerst heb ik het Beatrixtheater van binnen gezien met een bezoek aan Jersey Boys. Voor het eerst sinds lange tijd weer eens met de trein gereisd. Het was weer even wennen en eenmaal aangekomen op Utrecht Centraal was het weer even zoeken.
Eerst hebben we heerlijk gegeten in het restaurant bij het beatrixtheater; Het Queens restaurant.
Na het lekkere eten hebben we genoten van de musical.
Ik moet zeggen dat deze voorstelling zeer geslaagd was. Een leuk opgebouwd verhaal met humor. De stemmen van de zangers en zangeressen waren goed en duidelijk te horen en klonken zuiver. Tenminste, in mijn oren. Het was heerlijk meezingen geblazen, maar ook een moment van kippenvel. Als in het verhaallijn Fallen Angel door Frankie Valli wordt gezongen als hij te horen heeft gekregen dat zijn dochter is overleden.
Alleen jammer dat een vrouw achter mij met dit nummer soms de tekst meezong, terwijl dit mooie nummer al prachtig werd gezongen door Tim Driesen (Frankie Valli). Soms moet je weten wanneer je stil moet zijn en moet luisteren.

Moeder, ik wil bij de revue
8 augustus 2015

Net op het nippertje hebben mijn moeder en ik een bezoek gebracht aan Moeder, ik wil bij de revue. Op 9 augustus 2015 was de laatste voorstelling gespeeld in het Beatrixtheater.
Na het nutigen van een kopje thee en een heerlijk appeltaartpuntje konden we plaats nemen in de zaal.
Nog wat foto’s werden er geschoten en net na 15:00 begon de musical.
Mooie en bekende liedjes passeerden de revue, zoals Het Dorp en Nikkelen Nelis (Zij kon het lonken niet laten) van Wim Sonneveld en Voor mijn Dochter van Gerard Cox.
Een mooi verhaal over een boerenzoon, Bob genaamd, die graag bij de revue wil. Het thuisfront is in het begin niet bepaald een steun.
John en Riet Hoogendoorn, broer en zus met een succesvolle
revueshow, nemen Bob (Terence van der Loo) onder hun hoede.
Met veel humor straalt de musical van de bühne (of planken, daar zijn de meningen over verdeeld in de musical). En de humor was wel besteed aan Simone Kleinsma en Jon van Eerd, die een goed duo vormde op het toneel.
Mijn moeder en ik hebben genoten van een middagje uit, een middag om niet te vergeten.

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *