Utrecht kan ik met recht toevoegen aan mijn lijstje van favoriete steden. Een mooie historische stad met oneindig veel mogelijkheden voor vermaak.
Ik moet je eerlijk toegeven dat ik echt verliefd ben geworden op deze stad en ik zou het geen probleem vinden om hier mijn permanente woonplaats van te moeten maken. Ik voel mij altijd thuis in deze Domstad. Ik heb vroeger met veel plezier hier veel tijd door gebracht. Zo ook afgelopen weekend. Toen heb ik deze mooie stad weer eens mogen bezoeken. Met name de volgende twee wijnbars waren aangenaam vertoeven. Deze kan ik je ook zeer zeker aanraden bij je bezoek aan Utrecht.

Wijncafé Lefebvre
Neude 2, Utrecht


Een leuke zaak op het historische plein de Neude in Utrecht. Een sfeervolle zaak met verschillende smaakvolle wijntjes en heerlijk borrelhapjes en kaasplankjes. Zeker eens de moeite waard om hier een middag (vanaf 15:00) of een avondje te vertoeven. Een leuk, knus zaakje met een terras aan de Neude.

Met kennis van zaken en een leuk enthousiasme weet het personeel je aan goede en lekkere wijn te helpen.
Voor een borrel of proeverij kan je hier ook terecht in de wijnkelder van deze zaak. Je kan wel merken dat deze wijncafé de titel wijnbar van het jaar 2015 in de wacht heeft gesleept. Zeker de titel waard.
Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan hun site.

Wijnbar VinVin
Predikherenstraat 19, Utrecht


Op nog geen drie minuten lopen van de Neude zit wijnbar VinVin. Iets meer afgelegen van de drukte en hierdoor is deze zaak lekker rustig. Maar dat mag zeker niet afdoen aan de gezelligheid en de fijne sfeer van deze zaak.
In een ontspannen sfeer krijg je fijne wijntjes voorgeschoteld.
Een mooie zaak waar, door de wat afgelegen ligging, in plaats van een terrasje alleen een bankje voor het raam staat.
Ook hier een mooie gelegenheid tot wijnproeverijen. En zelfs, op vastgestelde data, een open wijnproeverij.
Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan hun site.

Ken jij nog leuke hotspots in Utrecht?

Corine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *